EsteeTTÖMYYS

PÄÄSY KUNTOSALILLE

Rakennuksen etupihassa on kiinteä ovi ja ovissa on 3 cm kynnys. Takaovella (meidän pääsisäänkäynti) on tuloramppi, kiinteä ovi ja ovessa on 2,5 cm kynnys. Henkilökunta avustaa tarvittaessa ovien avaamisessa.

Kuntosali sijaitsee alakerrassa, jonne pääsee kulkemaan joko rappusia alas tai hissillä.  Huom! Hissi on käytössä vain meidän asiakaspalvelun aukioloaikoina. Aukioloajat voit tarkistaa kotisivujemme alareunasta tai täältä. 

Hissin ovi avautuu oikealle. Hississä ei tarvitse painaa koko ajan kerrospainiketta vaan valinta tapahtuu kerran. Hissi on helppokäyttöinen ja mitoitukseltaan suunniteltu pyörätuolikäyttöön. Hissi löytyy meidän asiakaspalvelupistettä vastapäätä.

PYSÄKÖINTI

Rakennuksen etupihalla on mahdollisuus esteettömään pysäköintiin muu liikenne huomioiden. Pysäköintialueella on eríkseen varattu kaksi esteetöntä pysäköintipaikkaa. Pysäköinti on maksutonta liikuntaesteisen pysäköintiluvalla.

SISÄÄNKÄYNTI ASIAKASPALVELUUN 

Ulko-ovet ja tuulikaapin ovet aukeavat sisään oikealle ja ovissa on kynnys. Oven leveys on standardin mukainen pyörätuolikäyttöön. Asiakaspalvelusta kuntosalin puolelle on esteetön kulku hissillä.

KUNTOSALI

Kuntosalilla mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Kuntosalilla on alueita, joihin on eri kokoisia kynnyksiä (2 cm, 4,5 cm, 5,5 cm, 6,5 cm). Osa välineistä sijaitsee näillä korotetuilla alueilla. 

Kuntosalin sisäänkäynnissä ei ole kiinteää ovea. Kuntosalin sisäänkäynnin edessä on varsin paljon tilaa myös liikuntarajoitteisten henkilöiden käyttöön. 

Kuntosalin sisäänkäyntiin asennettu esteetön kulkuportti, josta kuljetaan PIN-koodin (kertakävijät), OnTheMove-sovelluksen tai fyysinen kulkukortin avulla. Portissa on pellistä tehty, liukuesteprofiililla varustettu viistetty kynnys. Kynnyksen muotoilu luiskamaiseksi täyttää liikuntarajoitteisen henkilön sisääntulon vaatimukset. Portissa on lasiset siivekkeet, jotka aukeavat aina kulkusuunnan mukaan sisään. Kulkuportissa on liiketunnistin. Kun asiakas on kulkenut portista läpi, portti sulkeutuu automaattisesti. Kulkuportista pääsee sisään yksi ihminen kerrallaan ja vain omalla henkilökohtaisella kulkutavalla. Jos olet tulossa avustajan kanssa, henkilökuntamme tulee päästämään avustajan kulkuportista.

KURUYOGA

KuruYogan tiloihin pääsee ainoastaan ohjattujen tuntien yhteydessä.Tilaan johtava ovi on leveydeltään standardien mukainen puuovi. Ovella on 2 cm kynnys. Ovi tilaan aukeaa ulos oikealle. KuruYogan sisäänkäynnin edessä on hyvin tilaa myös liikuntarajoitteisten henkilöiden käyttöön. 

Tilassa on lattiamateriaalina laminaatti. Ennen tuntia ohjaaja vastaanottaa kaikki osallistujat ovella ja auttaa tarvittaessa oven avaamisen kanssa. 

KÄYTÄVÄ

Käytävissä lattian pintamateriaalina on kivilaatta. Ennen kuntosalin sisäänkäyntiä oikealla seinustalla on ulkokengille tarkoitettu puinen lokerikko. 

Käytävässä on hyvä, tasainen ja häikäisemätön valaistus. Kulkureitille ei jää pimeitä katvealueita.  Käytävässä ei kuitenkaan ole näkövammaisen liikkumista helpottavia kontrastina erottuvaa opasteraitaa tai opastavia pintamateriaaleja. 

Kuntosalin ulkopuolella on pukuhuoneet, joista löytyy vesipiste. KuruYogassa on oma vesipisteensä. 

PUKUHUONEET

Pukuhuoneiden ovien leveys on standardin mukaiset. Pukuhuoneen erottaa käytävästä pieni kynnys. Pukuhuoneissa on riittävästi tilaa pyörätuolille.

Invakäyttöön soveltuva wc löytyy eri kerroksesta kuin kuntosali. Tämä wc löytyy yläkerrasta asiakaspalvelupisteemme lähettyviltä, yleisten wc-tilojen vierestä. Ovessa lukee “henkilökunta”. Alakerran pukuhuoneen yhteydessä oleva wc ei ole esteetön

Kuntosalin sisäpuolella pukuhuoneissa on lukittavat oikealle avautuvat kaapit. Pukuhuoneen ovet avautuvat ulos oikealle. Kuntosalin ulkopuolella olevissa pukuhuoneissa on myös kaapit, mutta nämä ei ole lukittavissa. Pukuhuoneen ovet avautuvat sisään oikealle.  

KuruYogan pukuhuoneet sijaitsevat samalla käytävällä ryhmäliikuntatilan kanssa. Pukuhuoneissa on lukittavat oikealle avautuvat kaapit. Pukuhuoneen ovet avautuvat sisään oikealle.